Framtidsspaning baklänges


2050: Så fick vi en hållbar värld

Vi står inför en hel del utmaningar. Både som företag och individer.
Catarina låter oss uppleva hur vi löst de flesta . Hon tar med publiken på en hisnande tur baklänges från 2050 som lämnar oss med framtidstro och nya affärsidéer. Föreläsningen är mycket populär i flera olika målgrupper: Företag, kommuner, skolelever. Kan med fördel kombineras med en skräddarsydd workshop.Skräddarsydd trendspaning

Catarina erbjuder utifrån sin långa erfarenhet av att arbeta med hållbarhet  skräddarsydda föreläsningar på temat trendsspaning. Exempel på föreläsningar hon satt samman och hållit åt uppdragsgivare nyligen är:

Trendspaning bioplast, Förpackningar i den cirkulära ekonomin, Framtidens mobilitet, Framtidens byggande och boende.

Yogawoman rekommenderar


Catarina- som kallat sig Yogawoman flera år innan Yogagirl blev ett världsfenomen - erbjuder en hel- eller halvdag med fokus på välmående. Med utgångspunkt från tio års erfarenheter som yogainstruktör varvar hon föredrag om stresshantering och andning med övningar och ett längre yogapass.


Hållbar människa


Hur lever man på ett sätt som tar hand om både en själv och planeten? Föreläsningen är baserad på Catarinas nya bok "Handbok för en Hållbar Människa". Catarina varvar fakta med yogabaserade övningar. Föreläsningen ger konkreta tips på hur man anpassar sin livsstil för att minska sin miljöbelastning utan att minska sin livskvalitet.


Så bygger vi en hållbar stad
– The Malmö Way


Catarina har sedan 2001 arbetat som konsult i olika projekt om hållbar utveckling i Malmö stad, både skrivit publikationer, guidat internationella besökare, modererat konferenser och hållit föredrag. Hon berättar om Malmös uppmärksammade arbete med hållbar utveckling; ekostadsdelarna, solenergisatsningen, Fairtrade City, den ekologiska skolmaten, transportstrategierna mm.


Guidningar i Västra hamnen,
Augustenborg och Rosengård


Lär dig mer om ekostadsdelarna Västra Hamnen, Augustenborg eller Rosengård. Catarina guidar dig till fots och berättar om deras historia och hållbara satsningar. Två områdena samma dag, eller bara ett av dem.